вівторок, 21 лютого 2023 р.

День рідної мови в Заліщицькій гімназії

 Рідна мова — мати єдності, батько громадянства і сторож держави (Мікалоюс Даукша).



21 лютого представники всіх націй і народностей світу відзначають Міжнародний день рідної мови.

Мова  –  духовний  скарб  нації. Вона є  найголовнішою ознакою народу,  що  дає  йому право називатися нацією. Саме мова формує і визначає  свідомість,  творить  людину,  культуру,  історію. І саме мова є нашою зброєю та щитом сьогодні в боротьбі з агресором.



Сьогодні в Заліщицькій державній гімназії з нагоди Міжнародного дня  рідної мови відбулося свято «Солов‘їне шоу» для учнів 1-4-х класів. Тематичний захід у формі змагання між учнями 1-А та 1-Б класів - командами «Незалежність» та «Солов‘їний край» - провела учитель української мови та літератури Зубик Наталія Василівна.

Гімназисти показали високу ерудицію та глибокі знання особливостей рідного слова, зокрема фразеологізмів, прислів‘їв та приказок, пісень.



Також у рамках тематичного святкового заходу присутні дізналися про історію походження Міжнародного дня рідної мови та цікаві факти про рідне слово.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Вітаємо в Заліщицькій державній гімназії

 Шановні батьки, дорогі учні 1-А класу! Вітаємо в Заліщицькій державній гімназії! Нехай навчання тут буде легким, цікавим, успішним і незабу...